Bevar din bils fabriksgaranti

Du må gerne selv vælge, hvilket værksted der skal servicere og reparere din bil.

Når du har købt en fabriksny bil, så skal den alt efter, hvad service bogen foreskriver, til service efter et vist antal kilometer eller efter en tidsgrænse, hvad der måtte indtræde først.

Reglerne for, hvem der må udføre service på nye biler, er blevet frie efter at Forbrugerombudsmanden indgik forlig med importøren i den såkaldte ”Nissansag” i 2002/2003.
Du må derfor efter gældende EU-regler* gerne selv vælge, hvilket værksted der skal servicerer og reparer din bil - uden at du mister garantien!
Det betyder, at du ikke behøver at komme hos den forhandler, du købte bilen af, for at få den serviceret.

 

service small

Når du får serviceret og repareret din bil hos Autohuset Fyn, opretholder du stadig bilens fabriksgaranti. Hos Autohuset Fyn udfører vi service og reparation på din bil, efter bilfabrikkernes forskrifter, og de autodele, som vi anvender, svarer til samme kvalitet, som de dele bilen er leveret med fra fabrikken, og derfor opfylder Autohuset Fyn kravene jf. EU-reglementet.

* Ophævelse af EU Gruppefritagelsesforordningen.

Autodele og biltekniske data - helt efter bogen

Hos Autohuset Fyn bruger vi autodele, der svarer til den kvalitet, som din bil er "født" med. Derudover får du 3 års garanti på reservedelene. Autohuset Fyn har desuden adgang til biltekniske data, så du er sikret, at din bil bliver serviceret fuldstændig som bilfabrikkerne kræver, for at fabriksgarantien kan opretholdes.

Vi har lavet 4 tilbud på service, hvoraf én af disse normalt passer med fabrikantens forskrifter. Skulle det ske at fabrikanten har flere krav, end dem vi nu måtte kunne opfylde i ét af vores 4 tilbud, går vi ind og tilpasser servicet, så det passer helt præcist til det der er forskrevet til netop din bil, samt finder den helt rigtige pris.

 

service olie

Hvad skal du selv være opmærksom på?

Det er vigtigt, at du overholder bilfabrikkernes krav til serviceeftersyn, da du ellers kan opleve at garanti/reklamationretten bortfalder, dvs at du får udført service når servicelampe lyser, eller hvad der ellers er oplyst i servicebogen.

For at bevare din fabriksgaranti skal du løbende overholde og kunne dokumentere, at du har overholdt de pligtige serviceeftersyn. Hos Autohuset Fyn sørger vi for at stemple dit servicehæfte, og at du får udleveret et serviceskema som bekræfter, at serviceeftersynet er udført ifølge fabrikkens forskrifter, samt en udspecificeret faktura.

Få en påmindelse når det er tid til serviceeftersyn

Du kan tilmelde sig vores emailservice og automatisk få besked i din indbakke når det er ved at være tid til service igen.

Vær dog opmærksom på at du stadig selv skal holde øje med hvis du nærmer dig de forskrevne kilometer inden den fastsatte tidsgrænse.

 

AHM webbanner