Vedligehold dit airconditionanlæg og forlæg levetiden

For at dit aircontion- eller klimaanlæg skal fungere optimalt, er det vigtigt at du bruger det jævnligt og sørger for at give det et serviceeftersyn hvert 2. år.

Et velfungerende airconditionanlæg er hjælper dig både sommer og vinter. Om sommeren hjælper det med at køle bilen ned når solen bager på din bil. Og om vinteren kan anlægget hurtigt og effektivt fjerne dug og fugt fra bilens ruder. 

Lugt eller dårlig ydeevne?

Synes du at din bil er begyndt at lugte når du tænder din aircondition, vil det oftest skyldes en bakteriesamling, såsom skimmelsvamp, i dit system. Det kan give dårligt indeklima, og ikke midst være meget generende.

Hos Autohuset Fyn tilbyder vi et rens af dit airconditionanlæg. Dette foregår med en maskine der skal stå 30- 45 min i bilen, og med et stof der dræber disse bakterier og derved fjerner lugtgener.

 

ac

 

Grundig gennemgang

For at sikre at dit airconditionanlæg fungerer optimalt, når du har brug for det, skal du huske at vedligeholde det og sende det til et grundigt eftersyn cirka hvert andet år.

Hos Autohuset Fyn tilbyder vi service af din bils airconditionanlæg, hvor vi starter med at tømme og rense dit anlæg. Derefter trykprøves anlægget, inden der påfyldes kompressorolie, sporemiddel samt kølemiddel. Til sidst måler vi kølefunktionen i anlægget, for at se om det køler som det skal.

Hvis dit aircondition- eller klimaanlæg ikke bliver vedligeholdt korrekt, kan du også opleve, at systemets evne til at køle bilen ned bliver markant forringet, fordi der enten mangler kølemiddel, olie til kompressoren eller fordi systemet er blevet utæt.

Vær selv med til at forebygge problemer

Du kan selv gøre en forskel for at forebygge problemer med dit airconditionanlæg. En vigtig tommelfingerregel er, at du skal bruge bilens aircondition så ofte som muligt – også om vinteren. Brug systemet mindst to gange om ugen året rundt for at sikre at det fungerer så optimalt som muligt.

Ved at bruge systemet jævnligt undgår du nemlig, at pakningerne bliver utætte, eller at stemplerne sætter sig fast.

 

happy